כיצד דימוי גוף משפיע על אהבה עצמית ? כיצד צילום משפר את שניהם ?
הרבה פעמים יש בלבול בין כמה מושגים: אהבה עצמית , דימוי גוף חיובי, ערך עצמי ודימוי עצמי. והיום חשוב לי לסקור במאמר כיצד ניתן לשפר אהבה לעצמנו, מה משפיע עליה, איך דימוי גוף חיובי יכול לתרום לה ואיך דימוי גוף שלילי יכול להזיק. בנוסף, אספר על הקשר של צילום מקצועי ונשי לכך. מאמר ששווה לקרוא!
אהבה עצמית - מהי?
לאהבה עצמית יש הרבה פרשנויות ולא סתם זה כך. קודם כל אתחיל בכך שאהבה עצמית נטויה לפרשנויות שונות. הגדרות שונות. השקפות שונות! אהבה עצמית היא סובייקטיבית וכל אחת ואחד מאתנו יכולים להגדיר אחרת אהבה עצמית – גם עבורנו וגם כלפי אחרים. מכאן גם שהציפיות של אהבה עצמית הן שונות וניתנות להגדרה מחדש.
לא מזמן הרציתי בפני קבוצת נשים בגיל 65+ וכשדיברתי על המושג אהבה עצמית הן באמת שאלו: מה זה בכלל?
אהבה עצמית זה מושג מתפתח ובשנים האחרונות התפתח מאוד ונהיה דיבור רב על המושג בתקשורת, במדיה, ובקרב דור שגדל בצורה אחרת לגמרי בשל ההשפעה של הרשתות החברתיות.
ממה מושפעת ומורכבת האהבה שלנו אלינו? מה משפיע עליה?
אהבה עצמית מושפעת מאמונות, התנהגויות, מחשבות, התנהלות ושיפוט עצמי. הרבה פעמים היא מושפעת מהסביבה ומלחץ של הסביבה ולכן ריכזתי כאן מה יכול להשפיע עליה (אגלה לך סוד – אהבה עצמית ניתן לשנות, ניתן לאמן, ניתן ללמוד).
אהבה עצמית מושפעת ומורכבת מ:
1. איך אני רואה ושופטת את עצמי ביחס לעצמי.
2. איך אני רואה ושופטת את עצמי ביחס לאחרים ולסביבה.
3. תחושות, אמונות ורגשות כלפי עצמי.
4. דימוי הגוף שלי – מה אני חושבת על היופי החיצוני שלי, כמה השפעה יש לו עליי וכמה אני מתעסקת בו.
5. נאמנות לעצמי ולהחלטות שאני מקבלת.
6. מה אני תופסת כהצלחה בחיי.
7. אמונה ביכולות ובמסוגלות האישית שלי.
8. הסביבה שלי: חברים, משפחה, קולגות.
9. מודעות והערכה עצמית.
10. דאגה לגוף ולנפש בדרך שמתאימה לי – תזונה, ספורט, תחביבים.
כיצד ניתן לשפר את האהבה שלנו לעצמנו?
חשוב לי להדגיש שבכדי לאהוב את עצמי יותר חשוב שאבין שזוהי עבודה מתמשכת ולא חד פעמית. יש הרבה רגשות, אמונות והרגלים מחשבתיים שמשפיעים על אהבה לעצמנו. המטרה היא לעשות זאת לאט לאט, וכל פעם לבחור מה אני רוצה לשפר, היכן אני רוצה ליצור שינוי. סקרתי מספר דרכים שמניסיוני הרב וגם האישי יתרמו לנו בלאהוב אותנו יותר.
1. שיפור הדיבור הפנימי אליי – לדבר לעצמנו באופן חיובי, להבין מתי אנחנו מדברות לעצמנו באופן שלילי ולא טוב ולהתחיל לשנות זאת לדיבור יותר מחמיא, יותר אוהב, יותר בעד עצמי. (למשל: "איזו טיפשה אני, אני שמנה, אני מכוערת, אני לא מצליחה").
2. הקשבה אליי ובחינה של מה שאני שומעת מהסביבה שלי – לא לקבל את כל מה שנאמר ואני שומעת סביבי כעובדה. לערער על כך. להבין מה נכון לי. במה אני מאמינה ומה האמת שלי. לנסות בסיטואציות שונות לקבל החלטות אובייקטיביות. כן גם בכל מה שנוגע למראה ולגוף שלי.
3. שיפוט כלפי פנים ולא כלפי חוץ – להסתכל מהעין שלי על העולם ולא לנהוג ולהחליט על פי צווי חברה וסביבה, תקשורת, רשתות חברתיות.
4. לראות את עצמי במראה – לקנות מראה לכל הגוף. מודעות היא חלק בלתי נפרד מאהבה עצמית. להסתכל על הטוב שבי. לכבד את מה שפחות.
5. חיזוק של הגוף והנפש והקשבה להם – פעילות ספורטיבית, תזונה, תחביבים, מוזיקה, ריקוד, ספרים. להזין את עצמנו בדברים שטובים לנו. ליצור אנרגיה שטובה לנו ועוזרת לנו בתהליך.
6. צילום עצמי או צילום מקצועי – להכיר את עצמי יותר, לראות את עצמי מול המצלמה, להכיר עוד זוויות שלי תורם לשיפור דימוי הגוף ואהבה לעצמנו. במבחן הזמן הביקורת פוחתת ומתחילים לראות יותר חיובית את עצמנו. לכן גם התחום של צילומי נשיות ותרפיה בצילום פורח כל כך. זוהי הזדמנות לראות את עצמך אחרת ובעין טובה וממש לעשות אימון תרפויטי לעצמך.
7. בחינת הסביבה שלי – האם היא טובה לי, אני מוקפת באנשים וחברים שעושים לי טוב או פחות? הערכה של מי שסביבי ואני מרגישה שאוהב אותי ותורם לי.
כיצד דימוי גוף חיובי משפיע על אהבה עצמית
לדימוי הגוף שלנו יש קשר ישיר לאהבה שלנו לעצמנו. אמנם הוא לא הרכיב היחיד שמשפיע על אהבה עצמית אך הוא מאוד משמעותי.
כאשר דימוי הגוף שלילי – המשמעות היא שיש רגשות, תחושות, הרגלים והתייחסות שלילית שלנו כלפי הגוף. תחושות כאלה עלולות להשפיע על התפיסה העצמית שלנו והאהבה שלנו לעצמנו וגם להשפיע ולזלוג לתחומים אחרים כגון: זוגיות, פוריות, משפחתיות, קריירה וכו'.
ברגע שאנחנו משפרות את דימוי הגוף ובעלות דימוי גוף חיובי, בהרבה מקרים זה מקרין מחשבות ותחושות חיוביות, התייחסות חיובית לגוף אך גם לעצמנו בכל התחומים. כשאנו מתהלכות בעולם בביטחון רואים את זה ויש לכך השפעה על עוד תחומים כמו חיפוש עבודה, מיניות, מציאת בן/בת זוג ועוד.
לסיכום, דימוי גוף חיובי משפיע על אהבה עצמית ושיפור שלו יכול לתרום רבות לתהליך האהבה העצמית שלנו.
בכדי לשפר דימוי גוף אני ממליצה על צילום עצמי ומקצועי, עבודה אימונית, עבודה מול המראה, פעילות ספורטיבית שתחזק אותו ועושה לנו טוב.
כיצד צילום משפיע על דימוי גוף חיובי ואהבה לעצמנו?
הרבה שואלות אותי: אבל מה הקשר? מה הקשר בין דימוי גוף ואהבה עצמית לצילום?
צילום מאפשר לנו שיקוף מציאות, ושיקוף מציאות ומודעות עצמי מאפשרת לנו יצירת שינויים או קבלת המצב כפי שהוא. הרבה פעמים לתמונה אחת טובה יש כוח להעצים את האהבה אלינו כי מספיק תמונה אחת, זווית אחת כדי לשנות ולסלק מחשבות שליליות לגבי עצמנו.
ההבנה, שיש לי מספר זוויות, ואני רוצה לפגוש ולראות אותן ולקבל את כולן – משפרת את האהבה והופכת אותנו לאנושיות יותר, רגישות יותר לעצמנו. הרבה פעמים נשים שמצטלמות אצלי ומאוד חששו ממצלמה מבינות שהשד לא נורא – ואפילו כיף להצטלם. הן אפילו טוענות שזה ממכר.
אפשר גם להתייחס לצילום ותרפיה בצילום כמשחק, כגילוי ואפילו להיות מופתעות מהתוצאה.
אל תפחדי לראות אותך, את יפיפיה ומיוחדת בדרכך ואני אשמח לתעד את היופי שלך. יש לי מגוון סטים של צילומי נשיות או מסע מול המצלמה ואני מזמינה אותך להתרשם.
רעות אשכנזי – צלמת ומאמנת נשים ומעבירה תהליכי תרפיה בצילום.